Милион динара за најбоља дигитална образовна решења школских тимова

У оквиру каравана „Дигитална експедиција", покренутог на иницијативу Кабинета председнице Владе Србије, Ане Брнабић, отворено је такмичење за ученике и наставнике под називом „Дигитална експедиција Изазов 2021/2022”. Циљ је креирање дигиталних образовних садржаја који ће допринети повећању нивоа дигиталне писмености ученика основних и средњих школа у Србији, са укупним наградним фондом од милион динара.
Изазов расписују Завод за унапређење образовања и васпитања (ЗУОВ), Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања (ЗВКОВ) и програм „Нова писменост”, који партнерски спроводе Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и Пропулсион и Иницијатива „Дигитална Србија”.

Конкурс је намењен тимовима основних и средњих школа, које чине три до пет ученика и један до два наставника-ментора, а њихов задатак је да припреме идејни пројекат за креирање дигиталног отвореног образовног ресурса. То може бити веб-сајт, текст, видео, видео-игра, апликација за мобилне уређаје или други ресурс који се може користити као помоћни наставни материјал, намењен и ученицима и општој јавности. Пријављивање тимова се врши до 13. децембра, у 12 часова. Након јавног објављивања одлуке комисије, школски тимови ће имати на располагању шест недеља за реализацију пројектних идеја. Поред финансијске подршке, победнички тимови добиће и подршку кроз консултације и менторство експерата из ове области.
Караван „Дигитална експедиција” обилази 16 градова широм земље и упознаје грађане са новим праксама и трендовима дигиталног света, а партнери у спровођењу су и Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и Програм Уједињених нација за развој (УНДП).

Више информација можете потражити на сајту https://digitalnaekspedicija.gov.rs/