КОНКУРС ИКТ МЕДИЈА „ДИГИТАЛНИ СВЕТ ПОЉСКОГ ЦВЕЋА“

Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ Чајетина и Интернет клуб Љиг расписују  КОНКУРС ИКТ МЕДИЈА „ДИГИТАЛНИ СВЕТ ПОЉСКОГ ЦВЕЋА“.

Циљ конкурса је промоција и очување хортикултурне  Србије коришћењем дигиталних формата. На конкурсу могу учествовати аматери и професионалци са пребивалиштем у Републици Србији. Учесницима се оставља слобода да, у складу са задатом темом, изразе своје идеје и испоље креативност. ИКТ медјски записи – видео и фото, који треба да приказују СВЕТ ПОЉСКОГ ЦВЕЋА, хортикултурне мотиве Србије, као и индивидуалне или колективне активности  на том пољу ( узгој, производња, селекција, истраживање, опис, запис, иновације… )

ПРОПОЗИЦИЈЕ КОНКУРСА

Тема конкурса:   - ДИГИТАЛНИ СВЕТ ПОЉСКОГ ЦВЕЋА . Учесницима се оставља слобода да, у складу са задатом темом, изразе своје идеје и испоље креативност. ИКТ медјски записи – видео и фото, који треба да приказују СВЕТ ПОЉСКОГ ЦВЕЋА, хортикултурне мотиве Србије, као и индивидуалне или колективне активности  на том пољу ( узгој, производња, селекција, истраживање, опис, запис, иновације… )

 

Циљ конкурса :   - Промоција и очување хортикултурне  Србије

Учесници :           - На конкурсу могу учествовати аматери и професионалци са пребивалиштем у Републици Србији.

Жири :          - ИКТ медјске записе у две категорије (фото и видео) ће оцењивати стручни жири Интернет клуба Љиг, по овлашћењу Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ Чајетина

Награде:       - Жири ће оцењивати и бирати најбоље ( појединачно или ауторску селекцију) ИКТ медјске записе пристигле у року конкурса, почев од 15.04.2019. до 15.05.2019. у две категорије.

- ПЛАКЕТА НАЈ ВИДЕО ДИГИТАЛНИ СВЕТ ПОЉСКОГ ЦВЕЋА 2019.

- ПЛАКЕТА НАЈ ФОТО  ДИГИТАЛНИ СВЕТ ПОЉСКОГ ЦВЕЋА 2019.

Свечано уручивање награда биће уприличено на „2.ФЕСТИВАЛУ ПОЉСКОГ ЦВЕЋА“ у Чајетини, 22.05.2019.

Број и величина ИКТ медија:  -  Сваки учесник може послати највише 10 (десeт) различитих ИКТ МЕДИЈА у свакој категорији.

ФОТО -  Фотографије се примају искључиво у електронској форми. Формат фотографије је JPG. Димензије фотографије: максимална димензија дуже стране 3.500 px, 300 dpi. Компресија фајла треба да буде између 8 и 10. 11. Фотографије морају бити изворне, без интервенција у виду монтаже или графичке обраде дела, које мењају композицију и елементе. Није дозвољена обрада фотографија, осим основне дигиталне обраде, попут уобичајене корекције боје / контраста.

ВИДЕО -  Видео записи се примају искључиво у електронској форми. Формат фотографије је MP4.  Сепаратно као фајл или постављено на YOU TUBE канал. Максимална дужина трајања 30 минута

Пријава и слање радова:          - Радови се достављају на електронску пошту Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. као готов формат (максимална величина по мејлу 20 mb),  или линк на Интернет адресу медија  

Ауторска права: -  Сваки учесник конкурса мора бити аутор или носилац ауторских права за ИКТ медиј који пријављује на конкурс. Аутор остаје једини власник ауторских права.

Организатор се обавезује да, у случају коришћења фотографија, видљиво oзначи аутора. Аутор се одриче надокнаде за репродуковање радова на сајту, публикацијама, каталозима, плакатима и другим штампаним материјалима Фестивала пољског цвећа,   Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ Чајетина и Интернет клуба Љиг.. Организатор не сноси одговорност за евентуално копирање, неовлашћено објављивање, и сл. приспелих и објављених фотографија.

Презентација ИКТ медија:  - Награђени радови са  конкурса наћи ће се у Фото галерији сајта и на видео каналу.  Изабране награђене фотографије биће одштампане на фотопапиру, изложене у просторијама организатора и објављене у каталогу изложбе, а видео записи линкивани или постављени на  YOU TUBE канал манифестацијр у року који неће бити дужи од 3 месеца након завршетка конкурса.